• Pigeons From The Sea

Over ons

Een stukje historie

combinatie_2014

Ik, Erwin ben met jongen duiven gestart in 1986. Ik was toen 16 jaar met een zelf gemaakt hokje. Nou ja, een schaftkeet deze had maar één afdeling dus het volgende jaar moest er een hok bij komen dit hok heb ik ook gebouwd samen met een kennis.

In 1989 zijn wij met de hokken verhuisd naar de duiventuin waar ook het verenigingslokaal staat. Toen hebben we dus weer een nieuw hok moeten bouwen en de duiven overgewend. Ieder jaar is er wel wat aan het hok veranderd en deze is nu 14 meter lang, 2,5 meter breed en er zijn 2 afdelingen voor de weduwnaars, 1 voor de duivinen, 1 voor de jongen en een voor de kwekers.

In het jaar dat ik met duiven begon had ik de eerste vluchten nog geen klok. Ik klokte de duif bij een liefhebber die op loopafstand zat met zijn hok. daar hoort overigens nog een leuke anekdote bij : er was nog geen duif gevallen bij die liefhebber dus ik rende naar hem toe om mijn duif te laten klokken. Op het zandpad dat ik onderweg moest belopen ,gleed ik echter uit en was ik de gummiring kwijt. Achteraf bleek dat ik toch nog derde was geworden en toen heb ik besloten om een klok aan te schaffen.

In 1987 werd ik bij de jeugdafdeling Haarlem 5e generaal en in 1988 en 1989 1e generaal bij de jeugdafdeling Haarlem en toen moest ik meedoen met de grote mannen.

Na een paar jaar kwam oom Arie erbij. Dit was op 01-11-1995 en zo staat het op het officieel op het naambord van het hok. In 1996 starten wij dus onder de naam Combinatie Paap & Paap. Het eerste daarop volgende succes was de ringenrace die wij wisten te winnen in de afdeling Haarlem met de duif NL 96-8004198 .

De volgende jaren met wisselende successen tot in 2001 “De MASK” werd geboren .Deze duif had voordat hij uitvloog deze naam al. Hij moest nog aan zijn proefstuk beginnen en toen op ‘Morlincourt Nationaal Jonge Duiven’ was daar de eerste NPO overwinning en meteen de snelste duif van Nederland ! Ook wonnen wij dat jaar de Mariman Cerafin Trophy, iets om nooit te vergeten.

Wij hebben de laatste jaren ook op de voorjaarsbeurs gestaan met jonge duiven en deze zijn veel al naar liefhebbers in Duitsland, Engeland, Ierland en Nederland gegaan. Hierop hebben wij veel respons gehad en zijn er verschillende districtskampioenschappen gewonnen met de duiven of met nazaten hiervan.

Op de Dutch Open van 2005 waren wij bij de eind vlucht 26e en dit was tevens de 6e asduif over alle vluchten, dit was een jong uit “de Mask”.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam op de Luchthaven Schiphol als onderhoudsmonteur wagenpark en Arie is bode bij de Gemeente Zandvoort, dus overdag kunnen wij niet bij de duiven zijn . Er is dus nog een derde man die niet in de naam voorkomt en dit is onze hokverzorger Ruud Sinnige. Hij laat de jonge duiven los en geeft de duiven ’s morgens eten en ’s avonds verzorg ik het schoonmaken en het voeren

Reacties zijn gesloten.